IT og manualer

Nogen gange er det desværre bare nødvendigt at læse manualen.

SQL Prepare StatementBilledet er taget fra FeatherPad, den teksteditor jeg skriver i når jeg programmerer. Linierne er en del af et lille program jeg arbejder på, og illustrerer hvor kompleks udvikling kan være, selvom der kun er 7 liniers kode.

Det valgte sprog er selvfølgelig en udfordring, i det her tilfælde Perl, for det ligger grundlaget for hele programmet. Kvaliteten af sprogets manual bliver selvsagt vigtig, især når der ikke længere er tale om simple opgaver. At printe noget tekst på skærmen er nok noget de fleste programmøre kan i de fleste sprog, også selvom de ikke kender sproget eller har læst dets manual.

Linierne 82-85 er dog ikke skrevet i Perl, men i stedet i SQL. Det betyder at der skal hentes data fra en database, som Perl allerede har forbundet til i starten af programmet. SQL er det sprog databaser taler, så at sige.

Det betyder så igen, at udover Perls almindelige manual, er jeg nødt til at supplere med Perls databasemanual, fordi databaseoperationer tilbydes igennem et særskilt modul, som har sin egen manual. Men da de enkelte databaser er forskellige (fordi de ofte er målrettet bestemte typer af opgaver), har Perl også en manual til hver af de ~15 forskellige databaser som Perl understøtter.

Så med andre ord er det nødvendigt (i hvert fald for mig), at læse Perls manual, Perls databasemanual og Perls SQLite databasemanual inden arbejdet kan startes. For yderligere detaljer om SQLites daglige operation og vedligeholdelse, er det så også nødvendigt at læse SQLites egen manual.

Såehh…

Oven i al den læsning, er det en fordel allerede at kende til database schedulers, Perl quoting, SQL syntax vs. Perl SQL syntax og ikke mindst fejlhåndtering. Alle sammen ting der også kan ses på de 7 korte linier på billedet, og som jeg måske dækker i kommende indlæg.

// Nicky

Skriv et svar