Projekter

Igennem årene er det blevet til en del blandede projekter. Nogle af dem har været små og af ren interesse, imens andre har været betalt arbejde.

Du kan se mere om det enkelte projekt efter dets beskrivelse.

Programmering & udvikling

Et never ending projekt er programmering, for det er enten limen der holder det hele samlet, eller giver os nye muligheder. Jeg laver rutinemæssigt alt imellem simple oneliners og fulde programmer. Og det har jeg gjort siden starten af 90’erne. Se mere her –>

2020 – En prisagent

Med min interesse for dataindsamling og databehandling, har jeg taget flere tilløb til et system, som kan samle priser fra webshops. Udfordringen har været, og er stadig, at agenten skal kunne betjenes fra en hjemmeside, imens selve agenten henter data om natten via et cron-job.

2019 – Systemvisualisering på FreeBSD

Selvom jeg har brugt FreeBSD siden 2012, har det været en udfordring at få visualisering i form af FreeBSD jails til at blive en del af mit produktionssystem. Til hosting af HTTP services har de enkelte jails brug for at en firewall, nogle proxy-jails, og ikke mindst et klonet netkort, alle arbejder sammen i harmoni.

2017 – Dyresøgårds hjemmeside

Den nu afviklede hjemmeside, dækkede i ord og billeder et lokalt gårdsalg.

Skærmbillede af Dyresøgårds afviklede hjemmeside

Jeg håndkodede hjemmesiden i PHP, JS og SQL, ikke mindst for at nå indlæsningstider på under 100ms. WordPress er et godt system, men uegnet til den type af ydelse.

2014 – Egen e-mailserver

Efter års arbejde og opsætning, lykkedes det endelig for mig i 2012 at få den første e-mail, til at gå igennem min egen e-mailserver. Oprindeligt var serveren kun sammensat af Postfix og Dovecot, imens SpamAssassin kom til året efter, og det open source webinterface RoundCube i 2014.

<– Tilbage til IT