1 stk. studentereksamen

I årene 2009-2013 var jeg tilknyttet VUC Nordsjælland, først som elev på AVU (10-klassessupplering) i 1 år, og så på HF frem til efteråret 2013, men sygdom gjorde at jeg måtte melde mig ud, inden at jeg blev færdig med HF.


Fra januar 2020 og frem til sommeren 2021 fik jeg gennemført de resterende obligatoriske fag, først med 6 timer om ugen, så med 12, imens at jeg arbejdede ved siden af. For skoleåret 2021-2022 blev det i stedet fuld tids undervisning, på en naturvidenskabelig overbygning i form af matematik og fysik, som nu er gennemført. De sidste fag og overbygningen er også taget på VUC Nordsjælland.

At kalde de 2,5 års studier for hårde, ville mildest talt være en underdrivelse, og uden Anders, Per, Sten, Niels og Tom ville det ikke være gået. Deres utrættelige hjælp fortjener stor ros. Studievejledningens, SVU/SU-folkenes og ledelsens hjælp fortjener også ros, for de har løbende løst de problemer som er opstået, inden at de kunne tage min fokus væk fra studierne.

Men hvad kan en HF så bruges til? Kigger jeg tilbage på de enkelte fag, lærte dansk mig om eksistentialisme, imens matematik har givet mig trekantsberegninger, differentiering og vektorer (matematik er 3 fag på 1 år hver), biologi introducerede til DNA, engelsk gjorde det muligt for mig at læse fagtekster, fysik gav en forståelse for sammenhængen imellem masse og energi, historie uddybede nazisternes indoktrinering (med en eksamensanalyse af en drengs tur på en “spejderlejr“, som jeg desværre ikke kan finde), psykologi understregede at Peter Lundin er syg, samfundsfag forklarede inflation, billedkunst gav værktøjer til billedanalyse, geografi kom ind på kosmisk stråling, kemi på bindingstyper og religion dækkede baggrunden for de mest udbredte nuværende religioner.

Og så kan man selvfølgelig søge om optagelse på DTU som civilingeniør.

// Nicky

Skriv et svar