WordPress & e-mails

Jeg blev for nyligt spurgt, om det er en god idé at bruge WordPress til at sende nyhedsbreve ud med.

Wordpress logo

Som med så meget andet i den virkelige verden, er svaret at “det kommer an på”. Afsendelse af e-mails i forbindelse med nyhedsbreve har nogle udfordringer, som der ikke er tilstede når der bliver sendt e-mails ud enkeltvis. De 3 største er

  1. Masseafsendelse
  2. Håndtering af afvisninger
  3. Opbygning af e-mail’en

Derudover kan det være en fordel, hvis ting som sporing af om modtagerne faktisk læser det du sender, også følger med. Helt lavpraktiske ting som at kunne gemme alle modtagernes adresser i en tekstfil, kan vise sig at være en god idé, hvis du en dag skifter program eller udbyder.

For nummer 1 har en del udbydere ganske enkelt et forbud imod at sende nyhedsbreve igennem deres systemer, eller tillader det kun i begrænset omfang. Nogen nyhedsbreve til WordPress understøtter eksterne afsendere (ofte omtalt som SMTP, hvilket er den tekniske forkortelse for udveksling af e-mails), så du fx kan forbinde til MailChimp eller Google, og sende igennem dem.

Nummer 2 dækker over, at hvis en e-mail bliver afvist af en modtagers e-mailudbyder, så skal den pågældende modtagers adresse fjernes fra nyhedslisten, for ellers risikerer du at modtagerens e-mailudbyder (som fx Google) helt nægter at modtage noget fra dig. På engelsk hedder det bounce management, og en del nyhedsbreve til WordPress understøtter ikke at det foregår automatisk. Så skal du med andre ord, ind og tjekke efter afvisninger hver gang du har sendt et nyhedsbrev, og manuelt sidde og fjerne modtagere. Og lad os være ærlige omkring at det ikke er en særlig god løsning.

WordPress er derimod helt perfekt til nummer 3, for det er allerede muligt at lave flot indhold med WordPress. At lave et nyhedsbrev, et indlæg eller en side bliver dermed nogenlunde det samme, så du ikke skal lære flere systemer at kende. Bare flere funktioner, i et system du allerede kender.

Så er de 3 ting understøttet, inklusiv sporing og tilsvarende hvis du har brug for det, burde der ikke være nogen problemer med at bruge WordPress til nyhedsbreve. Og ellers kan det godt være at en løsning som MailChimp er bedre.

// Nicky

Skriv et svar