Plastik & tøj

Jeg bryder mig ikke meget om,  at tøj der kommer i direkte kontakt med mig indeholder plastik.

Bøjler i farvet plast

Billedet er tager af stevepb og hentet fra Pixabay.

Som med så mange andre materialer, syntes jeg at plastik har sin plads enkelte steder i tøj, fx som yderlag på en jakke eller som regnjakke. Men at t-shirts indeholder op til 2/3 polyester, bryder jeg mig ikke om. Ligesom med sukker i madvarer, er det nemmere sagt end gjort at undgå.

I andre sammenhænge kan plastik give god mening som materiale. Det er fx svært at forstille sig en computer uden.

Egentlig ville jeg have skrevet om den plastik der bliver brugt i tekstil-industrien, men da jeg fandt den engelske Wikipedias liste over almindelige plasttyper, opgav jeg. I stedet endte jeg med at læse om nogen af dem. Sådan kan research nogen gange køre tingende ud på et sidespor, så i et fremtidigt indlæg, kan det være at jeg vender tilbage til polyester.

Bemærk at listen også dækker plastik der ikke bliver brugt til tøj.

Skriv et svar