Jeg tager lige et par år mere

Med aldren har mit syn på tid forandret sig en del, og det gør både nogen ting nemmere og sværere, på én og samme tid.

Billedet er taget af Alexas_Fotos og hentet fra Pixabay.

Min gudmors mand sagde engang, at da han var ung, kunne han redde verden på en eftermiddag, imens han nu (dengang som middelaldrende) havde brug for en uge til bare at slappe af.

Sådan har jeg ikke fået det, selvom jeg nærmer mig 40. Derimod har jeg fået en anerkendelse af at ting tager tid, og at det bare er en del af det at leve. Jeg brugte fx cirkus 2 måneder på at læse Perls databasemanual, har rundet 3 års træning i et lokalt fitnesscenter og genoptaget mine studier på HF i Helsingør.

At læse tekniske manualer er blevet lidt af en joke i min omgangskreds, for jeg er altid i gang med at læse et eller andet teknisk. P.t. er det en gennemgang af PHPs PDO (et af PHPs moduler til at forbinde til databaser), skrevet på meget gebrokkent engelsk, af en eller anden som ser ud til at vide noget om den slags. Jeg syntes det er vigtigt hele tiden at supplere teknisk viden, både for at lære nyt, men også for at opdatere viden, som måske er blevet lidt støvet eller forældet med årene. Og for at holde gang i de små grå.

Jeg startede til fitness med et løst ønske om at kunne løbetræne igen, og efter 3 års mere eller mindre målrettet træning imod det ønske, kan jeg nu løbe i 2 minutter. Og det er på trods af 2-5 træningsgange om ugen, både i centeret, hjemme og i skovene. Ryggen blev jo desværre et problem undervejs, så omkring halvdelen af træningen går til lænd, ryg, skuldre og nakke nu. Noget jeg nok burde have startet med, men bagklogskab er sjældent meget værd i sådanne nogle tilfælde. Det vigtigste er at holde fast i træningen, og huske på at det er bedre end alternativet, som sandsynligvis ville være inaktivitet derhjemme foran en skærm.

Hvor beslutningen om at aktivere de små grå, musklerne, ledene og knoglerne blev taget nemt, var studierne det ikke, og uden den førnævnte anerkendelse af at ting tager tid, havde jeg nok heller ikke kunne tage den, i sidste ende. Jeg mangler stadig 1-2 år på HF enkeltfag før jeg har en samlet HF eksamen, derefter 1 år med supplering af matematik og fysik på enten HF Hillerød eller DTU adgangskursus, og så 3,5 eller 5 år på DTU før jeg er færdiguddannet. Og det kan godt virke lidt uoverskueligt. På den anden side bringer et par års studier mere mig igennem HF, og det er en start. Derefter giver et par år mere en god start på noget nyt.

Så jeg tager lige et par år mere.

// Nicky

Skriv et svar