Svampejagt 2019

2019 har vist sig at være et rigtig godt svampeår.

[envira-gallery id=”310″]

Efter en kort pause fra at skrive indlæg, er jeg tilbage igen med fangsten af mine ture i skoven. Tiden er blevet brugt på en masse småting, som alle havde ventet alt for længe. Og ikke mindst lidt længere-end-normalt ture i skoven med kameraet, inklusiv nogle timers videooptagelse af efterårsfarverne. Om jeg så kan redigere optagelserne til en kort video, er en ganske anden sag.

Billedet navngivet “bladmos” endte i øvrigt med at jeg gik i skoven igen. 2 gange. For da jeg kom hjem fra turen hvor jeg fik det billede, bestemte jeg mig for at prøve og få et nærbillede af den lille lilla svamp, som jeg syntes ligner en hånd der stikker op af stammen. Men selvom jeg fandt det samme sted igen, var de ikke lilla mere. Billedet “Stilke i mos 1” viser hvordan de efterfølgende så ud, både hvor det oprindelige billede blev taget, og andre steder hvor jeg fandt de samme svampe.

Så om kammeraets indstillinger er blevet ændret, eller om svampene faktisk skiftede farve, er gået over i historien som et mysterie. Og ikke mindst om de overhovedet er svampe, for jeg har ikke set sådanne nogle før. Men jeg så dem kun på træstammer, og kun på træstammer der så ud til at have ligge cirka 1 år, så det er en rimelig antagelse, at der er tale om svampe. En søgning på nettet efter dem returnerede i øvrigt blankt. Folk skriver åbenbart (i almindelighed) kun om svampe man kan spise, underordnet af om man så bør spise dem eller ej.

Og nej, lad vær med at spise, slikke på og/eller røre ved svampe i/fra naturen, medmindre du er grundigt oplært i de forskellige arter.

// Nicky

Skriv et svar