Projekt egetræ

Jeg er i øvrigt den stolte ejer af mit eget egetræ.

I det tidlige forår, dette herrens år af 2019, fandt jeg adskillige skud af egetræer, under et moderegetræ. Normalt ville jeg ikke gå og hive sådanne nogle op af jorden, men på den anden side, har skud ikke gode chancer under et andet træ, så jeg tog et af dem med hjem.

Desuden har jeg altid gerne ville have et 80 cm. træ stående i en potte indenfor.

Problemet med træer, som jeg efterhånden forstår det, er at de er sociale væsner. At isolere dem i en potte med død jord, er en blandt flere gode måder at aflive dem på. Som jeg hentydede i et tidligere indlæg, så tyder tingende på, at svampe er afgørende for træers helbred.

Udover problemet med død jord, er der også et problem med et træs fordeling af dets biomasse. I gennemsnit har træer omkring halvdelen er deres levende vægt under jorden, og den anden halvdel over. Det betyder, at selv for et relativt lille træ på under 1 meter, skal der en ret stor potte til. Og sådan en fyldt med jord er tung. Meget tung.

// Nicky

Skriv et svar