Bag om billedet – Køer

Jeg er heldig nok til at bo i nærheden af køer. Altså ikke bilkøer ude på motorvejen, men Hereford kødkvæg i udkanten af byen.

En lokal landmand spurgte om jeg ikke kunne tage nogle billeder af hans kvæg, og på det tidspunkt, havde jeg endnu ikke et objektiv med zoom. Så jeg satte mig på jorden hvor han normalt fordrer dem, og sørgede for at være på plads ½ time inden at køerne begyndte at dukke op. På den måde, ved at sidde ned og allerede være der, blev de ikke bange for mig.

Selvom det kan virke underligt at 750kg ungtyr skulle være bange for ét menneske, så skræmte lyden fra kameraets lukkermekanisme dem faktisk lidt.

Ok, så der er 2 ting ved billedet, som ikke er særlig synligt. Den første er, at fordi jeg ikke havde zoom på kameraet, er det stort set afstanden til ungtyren, som man ser på billedet. Jeg kunne række ud og nå dens horn, med andre ord. Selvom jeg er vant til dyr, har jeg aldrig været tættere på så store dyr, hverken før eller siden.

Den anden er, at jeg sad med benene under elhegnet, og tog billederne igennem det. Der var både en leder lige over lårene på mig, og en under og over kameraet. På et sidespor gjorde oplevelsen mig nysgerrig efter at vide, om kamera + objektiv kan overleve et zap fra et elhegn. Min fotohandler ville nok ikke blive imponeret, hvis jeg dukkede op med et ristet kamera. Og han ville jo nok (med rimelighed), gøre mig opmærksom på at dødt kamera ved elhegn ikke er omfattet af garantien.

Alt i alt en fed aften, og et billede af en ko med wienerbrød hængende ud af kæften, gjorde det det hele værd.

// Nicky

Skriv et svar